Sturm Plan Ontwikkeling | Drone Applications
875
page,page-id-875,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Drone Applications

Drone Applications

Het gebruik van civiele drones neemt snel toe. Drone Applications werkt B2B en ontwikkelt met de klant nieuwe zakelijke toepassingen in markten en voor bedrijven en organisaties.

Business Development

Nieuwe product-markt-combinaties dienen zich in hoog tempo aan.

We zetten een idee voor het gebruik van een drone om in een haalbare aanpak.

Dat gaat om het het optimaal gebruiken & interpreteren van de beelden of data die met camera of sensor worden opgenomen. Maar ook de veilige inzet en de samenwerking tussen piloot en klant. Real-time streaming is mogelijk. Ook transport met drones ontwikkelt zich snel. Uiteraard organiseren we de vlucht(en) of voeren die zelf uit.

Procesoptimalisatie

Hoe zet je drones in?

Wanneer is dit zinvol?

Welke voordelen heeft de inzet van een drone?

Dat zijn er vaak meerdere bij één klant:

  • Snelheid, bijvoorbeeld bij inspecties is een drone sneller dan traditionele methoden.
  • digitale data, de inzet van camera of sensor geeft kwaliteitsverbetering in de waarneming die nu nog vanaf de grond en/of handmatig /visueel gebeurt.
  • sensoren, van camerabeelden, ook infrarood, meten met laser, gasdetectie.
  • automatisering, van het proces vanaf waarneming tot toepasbare data die ook real-time kunnen worden verwerkt in interne bedrijfsprocessen van de klant.
  • variabele payload, het is bij professionele drones mogelijk om de “payload” ofwel dat wat de drone tilt, ter plaatse te wisselen om zo optimaal in te spelen op klantenwens.
  • Kostenvoordelen, bijvoorbeeld als een drone wordt ingezet in de plaats van helikopter of satelliet; een drone is een ideale mix van digitale waarneming vanuit de lucht, maar vanaf geringe hoogte en voor veel minder kosten dan traditionele luchtvaart. De snelheid bespaart downtime van kostbare processen en installaties.

Consultancy

Sparring partner of gericht advies. Zelf doen of outsourcen?

Of uw eigen team begeleiden bij het optimaal inzetten van een eigen drone.

Drone Applications is onafhankelijk en Rob Sturm is ervaren in het analyseren van de vraag van de klant en het snel en adequaat geven van een antwoord. Een oplossing of denkrichting, binnen uw kaders of out of the box.

Voor producenten, ontwikkelaars, operators, bestuurders, beleidsmakers en eindgebruikers.

Marktonderzoek

De markt ontwikkelt zich explosief, iteratief en in allerlei richtingen. Drone Applications zit boven op de markt en houdt overzicht van nieuwe typen/systemen, technieken, bedrijven, toepassingen, regelgeving en trends. In binnen- en buitenland.        Wij verrichten ook onderzoek, specifiek voor de klant. De uitdagingen in deze jonge markt zijn onder meer: verlengde vliegtijd (batterij), hoger startgewicht, het vliegen beyond visual line of sight (BVLOS), operaties in slechter weer, (wind, regen), detect & avoid, toepassen van transponders, nieuwe sensoren, dataprocessing etc.

www.droneapplications.nl

+31 (0)652519015

Rob Sturm is houder van het RPAL-brevet en heeft de NLR-opleiding tot dronepiloot afgerond. Drone Applications krijgt dit jaar een ROC-light licentie en is daarmee een door het Ministerie van I&M gecertificeerd bedrijf. Zakelijk gebruik van drones valt onder de gereguleerde luchtvaart, die uitgaat van het principe dat luchtvaart alleen mogelijk is als en op locaties waar dit expliciet is toegestaan.

We vliegen met twee systemen, DJI Phantom 4 en Yuneec Typhoon H, beide state of the art.

Voor vluchten “outdoor” wordt een vluchtplan gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de wettelijke eisen. Dit omvat de kwalificaties van het team, de drone zelf (ook wel RPAS, remotely piloted aircraft system), het weer/meteo, de eisen en mogelijkheden van de locatie waar gevlogen wordt, het toegelaten vlieggebied (hoogte en afstand tot personen en objecten), de veiligheid van personen betrokken bij de vlucht en uiteraard het doel van de vlucht.

Een enkele vlucht zal tot ca. 20 minuten kunnen duren.

Vluchten “indoor” bieden iets meer vrijheidsgraden.

 

Drone Applications heeft afspraken voor samenwerking met diverse spelers in de Nederlandse markt (bouwers, sensor-leveranciers, operators, piloten, test-locaties).

Eigenaar Rob Sturm heeft 15 jaar gewerkt op vliegvelden en met vliegtuigen. Op Schiphol en Aviolanda Aerospace in Woensdrecht.

Drone Applications is een merk van Pantaleon Beheer bv.